All-in Solex Tocht in Klederdracht - Super vriendinnenuitje in Gelderland

Bij deze All-in Solex Tocht is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie of thee
  • 3 uur toeren op de Solex (dus tijd voor een terrasje onderweg, wel zo relaxed)
  • Klederdracht: de lange leren jas en pothelm (beide niet verplicht)
  • De mooiste route(s) van de regio.
  • Volgwagen danwel pech-hulp
  • We nemen een leuke (digitale) foto van de groep op de Solex.

Prijs: € 37,50 p.p. 
De prijs van deze all-in Solex Tocht is geldig tot en met 31 december 2023.

Solex tocht vanaf Laren

Solex rijden is een geweldige manier om te genieten van een nostalgische en ontspannen rit door het landschap. Op een klassieke bromfiets genaamd de Solex kun je met een snelheid van ongeveer 25 tot 30 km/u door pittoreske dorpjes, landelijke wegen en adembenemende natuurlijke omgevingen rijden. De charme van het Solex rijden ligt in de eenvoudige bediening. Je trapt op de pedalen om de motor aan te drijven, die zich op de voorband bevindt. Het is een activiteit die geschikt is voor diverse gelegenheden, zoals vriendenuitjes, vrijgezellenfeesten, vriendinnendagen of familiedagen. Het brengt mensen samen en creëert een gezellige en ontspannen sfeer tijdens het rijden. Dus stap op een Solex, voel de nostalgie en laat je meevoeren op een bijzondere reis door de tijd en de prachtige omgeving. Het is een unieke en onvergetelijke ervaring die je zeker niet wilt missen.

All-in prijs

Wij bieden een all-in prijs en hebben simpelweg de best onderhouden materialen. Geen onaangename verrassingen dus. Het gebruik van een lange leren jas of pothelm is gratis vanaf onze locatie in Laren, Gelderland. 

Een Solex gaat tussen de 25 en 30 km/u. De aandrijving vind plaats middels een motortje wat op de voorband wordt geplaatst. Bij onze Solex verhuur zit u gegarandeerd op een oldtimer en zorgen wij voor een volgauto voor het geval u pech krijgt onderweg.

U rijdt uiteraard goed verzekerd rond. Houdt echter wel rekening dat er een eigen risico bij schade is. En mocht het gaan regenen? Wij hebben hebben ruim 120 leren jassen en bijpassende helmen (welke uiteraard niet verplicht zijn).

De historie van de Solex

  De geschiedenis van de Solex begint in 1946, toen de Franse ingenieur Marcel Mennesson het concept bedacht van een eenvoudige en betaalbare bromfiets. Hij ontwikkelde een uniek ontwerp waarbij een motor op de voorband werd gemonteerd, waardoor er geen ketting of riemaandrijving nodig was.

  In 1948 werd de eerste officiële Solex, genaamd de VeloSoleX, geïntroduceerd op de markt. De VeloSoleX werd al snel populair en groeide uit tot een icoon van de jaren 50 en 60. Het was een betaalbaar transportmiddel dat vooral populair was onder jongeren, studenten en mensen met een beperkt budget. Gedurende de jaren evolueerde de Solex met verschillende modellen en verbeteringen.  In Nederland werd de Solex een bekend fenomeen, vooral in de jaren '60 en '70. In latere jaren verminderde de populariteit van de Solex door de opkomst van moderne bromfietsen en scooters. Echter, de nostalgie en charme van de Solex bleven voortleven en vandaag de dag is het nog steeds geliefd als een retro vervoersmiddel en een leuke recreatieve activiteit.

Horeca mogelijkheden

  Wilt u het groepsuitje uibreiden door eventueel een lunch of diner? Wij bieden u diverse mogelijkheden.

  • Barbecue € 22,75 p.p.
  • Buffetten € 23,75 p.p.
  • All-in Drank arrangement voor 4 uur € 22,00 p.p. (wijn, bier, fris, koffie, binnenlandse dranken)
  • Koffie met luxe gebak € 6,00 p.p.
  • Cake € 1,75 p.p.
  • 2 Kopjes koffie met cake € 6,50 p.p.
  • Hapjesschaal € 4,50 p.p.
  • Knabbels / chips € 2,25 p.p.
  • Lunch buffet / koffietafel vanaf € 18,00 p.p.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant
 • Fietsverhuur

Onze partner

Leuke uitjes voor elk budget

Wij bieden leuke uitjes aan voor elk budget en doen dit in samenwerking met vele lokale ondernemers. Op deze manier kunnen wij zeer scherpe arrangementen aanbieden en u als gast wordt volledig ontzorgd. Onze eigen uitvalsbasis is Laren Gelderland en van daar uit zijn onze solexen, tandems en alle andere apparatuur beschikbaar. Ook op onze eigen locatie zijn er mogelijkheden voor leuke uitjes.

Welkom in Laren

Onze locatie fungeert ook als representatieve ontvangstruimte met heerlijke zitjes en een keurig gazon buiten waar u na bijvoorbeeld een solextocht even rustig kunt uitrusten. Ook kunnen sommige workshops bij ons op onze eigen locatie gehouden worden.

Culinair genieten na uw uitstapje

Wij hebben Solexen, Tandems, Elektrische Limousine TUk Tuk's, Drone- wrokshops, kano's, Laser-Kleiduifschieten, Pub Quiz, Tandems, Zeskamp, Schietworkshops, enz enz. Het horecagedeelte besteden wij uit. Dit doen wij met lokale horeca-ondernemers/zaken. Op deze manier zitten gasten altijd in de leukste restaurants een buffet te eten of te BBQ-en.

Omgeving

Het Gelderse dorpje Laren ligt in de driehoek Deventer – Zutphen – Lochem en maakt, sinds 1971 deel uit van de gemeente Lochem. Met een kerk, bibliotheek, VVV, winkels en meerdere horecagelegenheden biedt het dorp alles waaraan het een mens niet mag ontbreken.

Laren is niet groot met ongeveer 4.000 inwoners, maar wel zeer bekend. Onder andere van de jaarlijkse kermis, fietstochten en de Dikke Boom. Veel landgenoten hebben in hun vakantie dit Achterhoekse dorp aangedaan. Ook u kunt genieten van de schoonheid van het dorp en haar omgeving. Qua oppervlakte is Laren groot. In het buitengebied staan veel boerenbedrijven, vooral in de vorm van gemengd bedrijf met zowel akkerbouw als veeteelt. Deels verscholen in het groen liggen een aantal mooie landhuizen en kastelen.